Çaykara Sürücü Kursları – Çaykara Ehliyet Kursları

Çaykara Sürücü Kursları – Çaykara Ehliyet Kursları

Trabzon denildiğinde ilk akla gelen şey tahmin edeceğiniz gibi yaylaları olacaktır. Birçok ilçenin kendisine ait yaylası bulunur. Doğal güzellikleri her zaman ön plana çıkmış olan Trabzon, ülkemiz açısından da önemli bir turizm şehri olmayı başarmıştır. Trabzon’un sayılı ilçeleri arasında olan Çaykara ise en çok turist ağırlayan ilçeler arasında yer alır. Aşağıda Çaykara’da görülmesi ve gezilmesi gereken yerler hakkında bilgiler yer almaktadır.

Çaykara’ya geldiğinizde ilk görmeniz gereken yerler arasında Uzungöl bulunur. Burası bir yayla köyü ve doğal güzellikleriyle ünlüdür. Her yıl yerli ve yabancı birçok turisti ağırlayan ilçe adeta ilgi odağı konumundadır. Çaykara’nın ilk geçim kaynağı turizmdir. Dolayısıyla ilçe halkı da turizme büyük önem vermiştir. Uzungöl Yaylası ise bunun farkında olduğundan gelen ziyaretçilerin taleplerini karşılayabilecek donanıma sahip olmayı önemsemiştir. 

Çaykara Sürücü Kursu – Çaykara Ehliyet Kursu

Uzungöl’e geldiğinizde 12 kilometre daha yukarıda bulunan Haldizen Yaylası’nı da görmeniz gerekir. Bölge tamamen yaylalarıyla ün yapmış olduğundan Haldizen Yaylası da özellikle son dönemlerde dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştır. Bu yaylalara günübirlik turlar düzenlenir. İlçe merkezinden hareket eden turlar sayesinde güzel bir gezi planlayabilirsiniz.

Çaykara’da meşhur olan yaylalardan birisi de Şekersu Yaylası’dır. Burasının eski adı Sakarsu’dur. Soğanlı dağlarının eteklerinde bulunan bu yayla, doğal güzellik bakımından görülmeye değerdir. Şekersu Yaylası halen köy özelliğini korumuş bir yerdir. Dolayısıyla buraya aktif bir yerleşiminde söz konusu olduğunun altını çizmeden geçmeyelim. Şekersu Yaylası, Çaykara ilçe merkezinden 35 kilometre uzaklıktadır. Doğal olarak ilçe merkezinden günübirlik olarak gidip görmeniz mümkündür. Bu yaylaya gelenler piknik ve kamp gibi imkanlara da sahip olabilir. Bu nedenle kamp hayatından hoşlanıyorsanız uzun süreli gelişte yapabilirsiniz.

Çaykara Özel Direksiyon Dersi

Çaykara’da gezilecek yerler arasında Karester Yaylası da bulunur. Burası da Çaykara’nın popüler olan yaylalarından bir tanesidir. Buraya geldiğinizde kamp yapabilme imkanına sahip olacaksınız. Bu özellik, her yıl yerli ve yabancı çok sayıda turistin yaylayı ziyaret etmesine neden olur. Yaylada konaklama alternatifleri arasında otel, yayla evleri ve pansiyonlar mevcuttur. Siz nasıl bir konaklama modeli seçiyorsanız ona göre belirleyebilirsiniz.

Çaykara, yeme içme kültürü bakımından da bir hayli zengindir. Karadeniz yemeklerini seven ve tatmak isteyenler için alternatifli çok sayıda seçenek mevcuttur. Ancak herkesin ortak olarak tercih ettiği serpme kahvaltıdır. Birçok kahvaltılık ürününü tüketerek güne daha zinde başlayabiliyorsunuz.

Çaykara Sürücü Kursu Fiyatları –Çaykara Ehliyet Kursu Fiyatları

Bölge turizm açısından Trabzon’un en popüler yerleri arasında bulunur. Gerek ilçe merkezini gerekse yaylalarını görmek isteyen binlerce insan her yıl ilçeye akın akın ziyarette bulunur.  Güzel ve temiz bir yerde konaklamak istiyorsanız ilçeye gelmeden önce rezervasyon yapmanızı tavsiye ederiz.

İlçeye şehir merkezinden 80 kilometrelik mesafeyi kat ettikten sonra hemen ulaşabiliyorsunuz. Gerek Trabzon’dan gerekse çevre illerden ulaşım bir hayli kolaydır.

Çaykara sürücü kursları hakkında bilgi almak için https://www.trabzonsurucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.