Şalpazarı Sürücü Kursları – Şalpazarı Ehliyet Kursları

Şalpazarı Sürücü Kursları – Şalpazarı Ehliyet Kursları

Trabzon’un ilçeleri arasında bulunan Şalpazarı, merkeze 96 kilometrelik mesafede bulunur. Trabzon’un birçok ilçesinin adı biliniyor olsa da burası çok fazla tanınmamaktadır. Bu da ilçenin doğal güzelliğinin bozulmadan kalmasına imkan sağlamıştır. Şalpazarı arazi itibarıyla engebelidir. Bu nedenle köylerine baktığımızda dağınık bir durum sergiler. Günümüzde burada yaşayan insanlar geçimlerini tarım ve hayvancılığa dayalı olarak yaparken yöre halkı özellikle genç nüfusun merkeze doğru kaydığını söyleyebiliriz.

Şalpazarı küçük bir yer olduğu gibi adını nereden aldığını da anlamak zor olmayacaktır. İlçenin özellikle şallarının ünlü olduğunu söyleyebiliriz. Burası ülkemiz için önemli bir şal üretim merkezidir.  İlçenin en meşhur yiyeceği bal ve keşkektir. Bu nedenle ilk kez geldiğinizde bu lezzetleri denemeden dönmemeniz tavsiye edilir. İlçede meslek yüksekokulu da bulunuyor. Trabzon üniversitesine bağlı olan bu yüksek okul, ilçenin hareketliliğinde önemli bir yere sahiptir. Burada okuyorsanız ya da ilk kez gelecekseniz aşağıda bahsedeceğimiz gezi rotasını takip edebilirsiniz.

Şalpazarı Sürücü Kursu – Şalpazarı Ehliyet Kursu

İlçenin en önemli yapıları arasında Kalecik kalesi gelir. Burası Bizans dönemine ait bir kaledir ve ilçeye hakim bir yere konumlandırılmıştır. Kale, günümüzde tahrip olsa da bugün varlığı biliniyor. 

Şalpazarı’na geldiğinizde görmeniz gereken yerlerden birisi de Sis Dağı Yaylası’dır. Eğer temiz hava almak ve doğa ile iç içe olmak istiyorsanız buraya mutlaka gelmelisiniz.

Şalpazarı’nda doğal maden suyunun bulunduğu Acısu da vardır. Burası ilçenin merkezine 7 kilometre mesafede bulunan bir yerdir. Maden suyunun özelliği ise böbrek taşlarına ve kuma iyi geldiğidir. Burada dinlenebileceğiniz piknik alanı da mevcuttur.

Şalpazarı Özel Direksiyon Dersi

Sis Dağı’nda görmeniz gereken yerlerden birisi de şelale ve göldür. Eynesil obasına doğru ilerlediğinizde obanın ortasında akan bir dere vardır. Bu dere ilerleyerek sandık gölüne dökülür. Uzunluğu 15 metre genişliği 5 metre olan bu gölün aynı zamanda bir de şelalesi bulunur. Şelale, 10 metre yüksekten akıyor ve genişliği 4 metredir. 

Şalpazarı’nda görülmesi gereken yerlerden birisi de Gelin Kayası’dır. Burası ormanlık bir alan içerisinde bulunur. Gelin Kayası hakkındaki rivayete göre, gelin kaynanasının bedduasını almış ve elinde tepsi ile taş haline gelmiştir.

Şalpazarı Sürücü Kursu Fiyatları –Şalpazarı Ehliyet Kursu Fiyatları

Çayır Obası, bol otlakların olduğu bir yerdir. Sis Dağı’nın en büyük yerleşim yeri olarak burası bilinir. 

Şalpazarı, küçük ve şirin bir yerdir ve buradayken kendinizi mutlu ve huzurlu hissedersiniz. Kendine has bozulmamış kültürü, tarihi ve doğasıyla insanı kendisine bağlayacak olan bu ilçeyi gezip görmeden dönmemeniz tavsiye edilir. Eğer siz kendinizi doğa tutkunu olarak görüyorsanız o zaman buranın size kazandıracağı çok fazla şey olacaktır. Gölleri, obaları, yaylaları ve tarihi kalıntılarıyla insana huzur veren ilçede yapılacak çok şey olmasa da kafanızı dağıtacak çok şeyin olduğunu söyleyebiliriz.

Şalpazarı sürücü kursları hakkında bilgi almak için https://www.trabzonsurucukurslari.com/  adresini ziyaret edebilirsiniz.