Tonya Sürücü Kursları – Tonya Ehliyet Kursları

Tonya Sürücü Kursları – Tonya Ehliyet Kursları

Trabzon’a gelmek isteyenlerin merak ettiği pek çok yer vardır. Yalnız il merkezi değil ilçeleriyle de dikkatleri çeken Trabzon’un özellikle Tonya ilçesi görülmesi gereken yerler arasında bulunur.

Tonya sürücü kursları olarak bu makalemizde gezmeniz gereken yerleri madde madde sizler için sıraladık. Eğer yolunuz düşerse bahsedeceğimiz bu noktaları mutlaka görmenizi tavsiye ederiz.

Denize kıyısı olmamasına karşın yayla havasıyla adeta turizm cazibesi diyebileceğimiz bir yerdir. İlçenin kuruluşuyla ilgili net bir bilgi yok, ancak yapılan kazılar neticesinde elde edilen bilgilere göre 13 ya da 14’üncü yıllarda kurulmuş olduğu tahmin edilmektedir. 1461 yılında Türklerin Tonya’yı almasından sonra bölgede varlığını sürdürmeye başlamış olan Pontus Rum Devleti’nin varlığını bugünkü kalıntılarda halen görebiliyoruz. Tonya’ya bağlı olan toplamda 15 tane köy vardır. 7 mahalleden oluşan bu ilçe, 15 bine yakın nüfusa sahiptir.

Tonya Sürücü Kursu – Tonya Ehliyet Kursu

Osmanlı döneminde Tonya ilçesi derebeylik olarak yönetiliyordu. Ali ağa derebeylik yönetiminin başında olan kişiydi ve ilçede bulunan kale, Ali Ağa Kalesi olarak biliniyordu. Aşağıda ilçeye geldiğinizde görmeniz gereken yerlerden birkaç tanesi belirtilmiştir.

Trabzon denildiğinde ilk akla gelen yayla turizmi oluyor. Tonya’ya geldiğinizde ise ilk görmeniz gereken yayla Kadıralak yaylasıdır. Burası temiz havayı ciğerlerinizde hissedebileceğiniz bir yerdir. Gezerken dinlendiğinizi hissedecek ve anı olarak biriktireceğiniz çok güzel resimler çekebileceksiniz.

Sis Dağı Yaylası da yine görmeniz gereken yerlerden bir tanesidir. Her yıl şenliklerin düzenlenmiş olduğu yayla, özellikle yaz aylarında serinlemek isteyenlerin uğraması gereken bir yerdir. Harika bir doğa görüntüsüne sahip olan yayla, Tonya gezi listenizde bulunması gerekir.

Tonya Özel Direksiyon Dersi

Doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihiyle de dikkatleri çeken ilçede görmeniz gereken yer Derinoba Yayla Camisi’dir. Burası en eski ve en çok ziyaret edilen camiler arasında bulunur.

Eğer ailecek güzel bir piknik yapmak istiyorsanız Canik dere piknik alanını mutlaka görmeniz gerekiyor. Burası doğal güzelliklere sahip koruma altına alınmış bir yerdir. Manzarasına büyüleneceğiniz bu güzel piknik alanında zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız.

Tonya Sürücü Kursu Fiyatları – Tonya Ehliyet Kursu Fiyatları

Canik deresinde görülmesi gereken en önemli yer Canik şelalesidir. Fol deresinde bulunan bu şelale mükemmel bir manzaraya sahiptir.

Tonya sadece doğal ve tarihi güzelliklere değil aynı zamanda farklı bir kültüre de sahiptir. Karadeniz bölgesinin kendine has yöresel lezzetleri vardır. Tonya’nın yöresel ürünleri de ilçe merkezinde insanların beğenisine sunulmuştur.

Sis dağında her yıl düzenlenen Tonya geleneksel festivaline katılabilirsiniz. Eğer farklı bir şenlik deneyimi yaşamak istiyorsanız festival zamanında gelmeniz daha uygun olacaktır.

Trabzon’dan Tonya’ya ulaşım 1 saat kadar sürüyor. İster özel aracınızla isterseniz şehir merkezinden kalkan toplu taşıma araçlarıyla gidebilirsiniz. Trabzon garından kalkan araçlar sizi ilçe merkezine kadar götürecektir.

Tonya ehliyet ve sürücü kursları hakkında bilgi almak için https://www.trabzonsurucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.